Стопкадър Нова ТвСтрахотен жест на чужденец трогна софиянци и всички българи.Огромни

...
Стопкадър Нова ТвСтрахотен жест на чужденец трогна софиянци и всички българи.Огромни
Коментари Харесай

Исмаил вдигна огромно българско знаме на входа на София

Стопкадър Нова Тв

Страхотен жест на чужденец трогна софиянци и всички българи.

Огромни флагове на входа на София на Околовръстното шосе и един български трибагреник украсява индустриалната зона на “Военна рампа ”. Човекът, който е издигнал и платил от джоба си пилоните и националните знамена е Исмаил Абазович, написа nova.bg. 

Той е роден в Черна гора в семейство на сръбкиня и бошняк. Исмаил напуща някогашна Югославия и отпътува за Турция. Там прекарва 40 години, с цел да открие своя втори дом в България. Тук порастват синовете му, тук се раждат внуците му. Исмаил обаче следва една житейска философия – когато успяваш, би трябвало и да дадеш. И той взема решение да даде на София гордостта в небето да се развява българският байрак. 

Примерът е инфекциозен. И тогава идва предлагането от кмета на регион “Сердика ” Тодор Кръстев. Ново знаме да бъде издигнато на най-високото място в квартала, по този начин, че да се вижда от километри. 

Проектът е направен от основния инженер на регион " Сердика " Никола Онов. Изпълнител е самият Исмаил Абазович. И скоро всичко е готово. 

Дни преди Денят на независимостта, в небето се развява голям български байрак. Проектът излиза на общината 30 000 лева Всяко знаме коства по 1800 лева. 

Кметът на регион “Сердика ” Тодор Кръстев се зарича, че това е единствено началото и към този момент приготвя нов план за ново знаме, което ще украси квартал “Бенковски ”. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР